I skjærgården nord for Sandefjord finner du Engøy Gjestegård liggende i praktfulle omgivelser med flott utsikt til Veierland og Tønsbergfjorden.
I dette området har det bodd folk fra vikingertiden. Gården har en historie så langt tilbake som til 1600 – tallet og var den ideelle sjøgården. De som bodde her i gammel tid hadde sitt arbeid på gården, de reiste ut på fiske og flere har vært skippere på seilskuter.
En kort vandretur fra gården kommer du opp til Mølleråsen. På toppen var gårdens mølle som ble satt opp på begynnelsen av 1800 tallet, og var nok en av de første i Sandefjord. Der er en flott utsikt mot syd og de store grunnmurssteiner ligger der fortsatt med sin historie. På en sti nedenfor mølla ligger også grunnmursteiner etter møllerdrengens hus.

Engøy Gjestegård – anno 2019

Kristin Havsjømoen og Tom Aarøe er eiere og vertskap på Engøy Gjestegård. De kjøpte gården i 2013 og har hatt en stor restaureringsjobb med bryggerhuset fra tidlig 1700-tallet med opprinnelig bakerovn som brukes i dag. Innvendig er det historiske preget tatt vare på og pusset opp slik at du opplever hvordan historien sitter i veggene.